hurtigladestasjon-gassverktomta

Ny hurtigladestasjon for elbiler i Kristiansund sentrum

I løpet av fredag 8. august 2014 vil den nye hurtigladestasjonen på Gassverktomta i Kristiansund være klar til bruk.

Ny hurtiglader på plass
Snart kan elbil-brukere ta i bruk en ny hurtigladestasjon som i disse dager monteres på Gassverkstomta i Kristiansund sentrum. Dermed er et nytt og forbedret tilbud på plass for de som vil lade elbilen sin i Kristiansund. Ladestasjonen eies av Nordmøre Energiverk AS (NEAS), og den er en del av Grønn Kontakt sitt ladenettverk.

Antall elbiler i fylket øker, og hurtigladestasjoner etableres for å gi elbil-eiere gode løsninger som oppleves funksjonelt i praksis.

Kort ladetid og kan brukes på de fleste elbilmerker

Hurtigladestasjonen kan lade alle moderne elbiler, med unntak av merket Tesla. Det vil ta mellom 15 – 30 minutter å lade bilen fra 0% til 80 %. Den korte ladetiden medfører en betydelig forbedring av eksisterende lademuligheter på Gassverktomta,

I tillegg til hurtigladestasjonen vil det også monteres en fleksilader som kan lade alle typer moderne elbiler, dog i en lavere fart enn på hurtigladeren. Ladetiden er avhengig av hvilken ladeeffekt elbilen har. Jo større ladeeffekt, jo raskere lades bilen.

Ladekort
Man vil trenge et ladekort for å bruke ladestasjonene, eller man kan benytte SMS- eller Appløsning. Opplysninger og fremgangsmåte vil finnes på ladestasjonen. Bestilling av ladekort gjøres på Grønn Kontakt sin webside og kortet vil være brukeren i hende normalt innen 2-3 dager etter bestilling. Brukeren vil motta månedlig faktura for påløpt forbruk på kortet. På nettsidene til Grønn Kontakt vil brukerne også finne mye praktisk informasjon om  ladestasjoner og svar på ofte stilte spørsmål.


Fakta om den nye hurtigladestasjonen
-    Plasseres på Gassverktomta i Kristiansund- på samme sted som eksisterende ladestasjon.
-    Eies av Nordmøre Energiverk AS.
-    Drives av Grønn Kontakt.
-    Finansiert av Nordmøre Energiverk AS, Transnova, Møre og Romsdal fylkeskommune,
     Kristiansund Kommune og Grønn Kontakt.
-    Tilkobles i løpet av 8. august, og vil være klar til bruk fra denne dato.


Om Grønn Kontakt

Grønn Kontakt er en nasjonal operatør og utbygger av ladenettverk for ladbare biler. Selskapet kommersialiserer, drifter og vedlikeholder ladeinfrastruktur, og eies av 23 kraftselskaper fra hele Norge.

Aktuelt Aktuelt fra NEAS
Nyhetsbrev Meld deg på vårt nyhetsbrev
Facebook Følg oss på facebook
Youtube Vi viser deg på youtube
Webmail Webmail