spot-august-2012

Rekordhøy nettoeksport av kraft

Milde temperaturer og høy produksjon har gjort at tilbudet av strøm har vært større enn etterspørselen.  Med overskudd av kraft har eksporten i sommer også vært rekordhøy. Uke 33 skriver seg inn i historien hvor Norge hadde den høyeste nettoeksporten som noen gang er registrert i løpet av en enkelt uke. 
På tross av høy eksport har fyllingsgraden fortsatt å øke.  Vedlikehold på kabler utenlands og redusert overføringskapasitet har i enkelte områder ført til innestengt kraft og gitt enda lavere priser.

Vått vær og høy kraftproduksjon har presset prisene nedover. Den særdeles våte sommeren har dermed, om ikke annet, vært positivt for strømprisene. Påfyllingen til vannmagasinene har vært god og fyllingsgraden i norske vannmagasiner nærmer seg 90 % fylling.

Svenske og finske kjernekraftverk har gjennomført og snart fullført  planlagt årlig revisjon. Fra tidligere år har vi sett at trøbbel hos kjernekraftverkene har bidratt til høyere strømpriser for vår del.  Så fremt kjernekraftverkene er i normal drift som planlagt ventes det ingen dramatikk.

Mye tyder på at prisene denne vinteren vil være på et lavere nivå enn vi har sett tidligere vintre. Dersom det fortsetter å regne like mye utover høsten som det har gjort til nå kan prisene falle ytterligere. Skulle været imidlertid snu og vi får en tørr og kald vinter kan dette dra prisene oppover.

Dersom man ønsker å sikre seg mot høye strømpriser, men fortsatt ønsker å ta del i en evt. prisnedgang er strømavtalen Innkjøpspris SAFE et godt alternativ. Det innebærer strøm til innkjøpspris og ved avtaleinngåelse blir det satt et tak på hvor høy prisen kan bli. Man har dermed en garanti for at strømprisen ikke kommer over taket som er satt, samtidig som man får være med på en evt. prisnedgang. Vi kommer med et tilbud på denne avtalen i slutten av neste uke, med en ukes akseptfrist. Oppstart 1.oktober og med ett års varighet.

Dersom man ønsker full forutsigbarhet og en stabil strømpris er en fastprisavtale et godt alternativ. Da vil strømprisen være den samme for hele avtaleperioden uansett prisutvikling ellers i markedet.

Se fastprisavtale her

Aktuelt Aktuelt fra NEAS
Nyhetsbrev Meld deg på vårt nyhetsbrev
Facebook Følg oss på facebook
Youtube Vi viser deg på youtube
Webmail Webmail