strommens-dag-613px

Strømmens dag. Del din #strømglede

Strøm gir oss lys, varme og opplevelser døgnet rundt – hele året. Strøm er viktig i dag, og blir enda viktigere i morgen for å løse klimaproblemene. Fredag 23. januar markeres Strømmens dag.
I år er det 130 år siden Norges første kraftverk med privatkunder startet opp. Siden den gang er det bygget ut nærmere 1000 kraftstasjoner i Norge og et kraftnett som i lengde går nær åtte ganger rundt ekvator, for å sikre at vi alle får den strømmen vi trenger i hverdagen.

Uten strøm ville vi verken hatt mobiltelefon, elektrisk oppvarming, opplyste gater eller moderne sykehus. Strømmen har gjort hverdagen vår både enklere, tryggere og morsommere. Men ettersom strømmen er usynlig, får den lite heder og ære.

Del bilde av din favorittdings!
Fredag 23. januar skal den imidlertid hedres. Da markeres Strømmens dag over hele Norden. NEAS oppfordrer publikum til å være med i en fotokonkurranse: Ta bilde av deg selv sammen med din elektriske favorittdings og del det på Instagram med emneord #strømglede. Da er du med i trekningen av en iPad mini!

Strømmen gir oss ikke bare komfort i hverdagen, den er også blitt en viktig del av klimaløsningen. Over hele verden investeres det i fornybar energi for å kunne redusere den fossile energibruken og dermed kutte utslippene av skadelige klimagasser.

De kommende årene skal det investeres store beløp i kraftsystemet også i Norge, både for å styrke forsyningssikkerheten og bidra til mer klimavennlig energibruk.

Visste du forresten dette?
  • Norske forbrukere kjøper over 10 millioner elektriske apparater hvert år
  • 98 prosent av norsk strømproduksjon kommer fra klimavennlig vann- og vindkraft
  • Det koster under fem kroner i året å lade en smarttelefon to timer hver eneste dag
  • Det norske kraftnettet er så langt at det rekker nesten åtte ganger rundt ekvator
  • Til tross for ekstremvær de senere årene, blir 99,96 prosent av strømmen levert
  • 15 000 mennesker jobber hver dag for å sikre at vi alle får den strømmen vi trenger

Les mer på http://facebook.com/strommensdag


Aktuelt Aktuelt fra NEAS
Nyhetsbrev Meld deg på vårt nyhetsbrev
Facebook Følg oss på facebook
Youtube Vi viser deg på youtube
Webmail Webmail