foss-611_245-2

Strømprisene holder seg lave

En kjølig oktober måned ga påfyll av snø i fjellene og økt strømforbruk. Kjølige temperaturer ble imidlertid avløst av mildere og våtere vær og vi har den siste perioden hatt snøsmelting.
Dagens situasjon tyder på at vi ikke vil få en vinter med skremmende høye strømpriser. Dette på grunn av:
  • Et lavere strømforbruk og god vannkraftproduksjon som har bidratt til at strømprisen har holdt seg på et behagelig nivå. 
  • En solid ressurssituasjon og utsikter til normal drift for de nordiske kjernekraftverkene.
Økonomien i Europa
Øvrige markeder rundt oss preges av dystre makroøkonomiske utsikter. Gjeldskrisen i Eurosonen bidrar til bekymring og uro på verdens finansmarkeder. Arbeidsledighet og pessimisme bidrar til forventninger om redusert etterspørsel etter vesentlige varer. Vi ser svakere brenselspriser som kull, olje og CO2. Dette har også innvirkning på kraftprisene her hjemme.

Økt strømforbruk fremover
Vi går en kjøligere periode i møte og økt strømforbruk og sesongmessig prisøkning er naturlig. Foreløpig befinner vi oss godt under prisnivået for de tre siste år. (se tabell for gjennomsnittlig spotpris) Værvarslene ser ut til å være mildere enn normalt for november måned. Likevel, vinteren kan bli kjøligere enn slik det ser ut nå og det vil kunne føre til høyere priser.

Se våre strømavtaler her

Aktuelt Aktuelt fra NEAS
Nyhetsbrev Meld deg på vårt nyhetsbrev
Facebook Følg oss på facebook
Youtube Vi viser deg på youtube
Webmail Webmail