vinter

Væromslag

Det var både mildere og våtere enn normalen i november. Dette bidro til å holde prisene i kraftmarkedet på et, relativt sett, lavt nivå. Helt mot slutten av måneden fikk vi imidlertid et væromslag. Dette ga økt strømforbruk og lavere produksjon, noe som presset prisene oppover.
På de ekstra kalde dagene har vi sett effektprising og noen timer har blitt veldig dyre. Likevel, månedspris for november har holdt seg under fjoråret, som jo også var et relativt godt år prismessig.

Fortsatt har vi en ressurssituasjon som betegnes som god og dette begrenser en evt. prisoppgang.  I tillegg viser svensk kjernekraftproduksjon bedret effektutnyttelse sammenlignet med tidligere år.

De økonomiske utsiktene og den pågående gjeldskrisen i Eurosonen gjør at det meldes om lavere industriell aktivitet. Brenselsmarkedene trekker også ned, hvilket i sin tur også gir nedgangssignaler til kraftmarkedet.
Det gjenstår fortsatt en andel av vinteren, og det kan komme flere kuldeperioder som setter press på prisene.  Men foreløpig ventes en evt. prisøkning å være kortvarig, eller i hvertfall sammenfallende med en evt kuldeperiode.Aktuelt Aktuelt fra NEAS
Nyhetsbrev Meld deg på vårt nyhetsbrev
Facebook Følg oss på facebook
Youtube Vi viser deg på youtube
Webmail Webmail