talentprogrammet-klang-2

Vi søker morgendagens stjerner

Operaen i Kristiansund (OIK) og Nordmøre Energiverk AS (NEAS) utvider samarbeidet og lanserer et unikt talentprogram for sang. Programmet skal hjelpe sangtalenter i regionen vår med å nå drømmen om å bli musikkteaterstjerne. Utvalgte talenter får opplæring innen sang og stemmebruk av profesjonelle instruktører. Satsingen har fått det klingende navnet «Klang»
Målet med «Klang» er å foredle frem sangere som kan etablere seg som ledende utøvere på den nasjonale – og internasjonale musikkteaterscenen. OiK er allerede dyktige på breddesatsning innen dans og teater. Samtidig lykkes de med elitesatsing innen ballett. Nå vil OiK og NEAS også dyrke fram spydspissene innen sang.

I idretten er det høyst akseptabelt å satse videre på «enerne»; dette må det også være rom for innen kunsten – uten at det går på bekostning av den viktige bredden.

Målgruppen for talentprogrammet
Talentprogrammet er myntet på unge sangtalent i alderen 16-25 fra regionen vår, hvor deltakerne må gjennom opptaksprøve foran en profesjonell jury før de blir tilbudt plass. Audition skjer i Kristiansund 30-31.mai og målsettingen er å velge ut 5-10 talenter som går videre i programmet.
 
Omfattende program som avsluttes med Operafestukene 2016
De utvalgte talentene fra audition kan se frem til et innholdsrikt program med 12 samlinger som strekker seg fra høsten 2014 til februar 2016. Blant temaene er:
  • Sang og stemmebruk
  • Dans, koreografi og sangopptreden
  • Mesterklasser med operasolister
Programmet avsluttes med å gi talentene en positiv utfordring under Operafestukene 2016.

Profesjonelle krefter siker kvalitet
Prosjektet har knyttet til seg solide krefter fra bl.a.Institutt for musikk ved NTNU og Baardarakademiet som sammen med lokale krefter vil sørge for godt faglig innhold.

Lokale krefter vil blant bestå av Ronald Rørvik, Britt Westavik, Elin Persson, Catherine S.Ingebritsen.

NEAS ønsker å gjøre utvikling mulig
Målsettingen til NEAS er å bidra med å videreutvikle lokalsamfunnet og legge til rette for vekst og verdiskapning lokalt. I denne sammenhengen har selskapet i mange år hatt spesielt fokus på å skape aktiviteter for barn og unge. Dette hovedsakelig i bredden, men også mer spissede satsninger som NEAS Akademiet innen fotball. Når NEAS nå sammen med OIK lanserer «Klang» introduseres det en målrettet talentutvikling av de beste også innen sangkunsten. Sammen med breddesatsingen vil talentprogrammet bidra med danne grobunn for å utvikle ledende utøvere fra regionen vår.  

Det er på høy tid at nasjonalt – og internasjonalt anerkjente sangere klekkes ut der de norske operatradisjoner har vart lengst!

For ytterligere informasjon kontakt:
Markedssjef OIK; Signe Sefland 46 63 44 38
CRM-ansvarlig NEAS; Bård Munkhaug, 99 28 15 14

Aktuelt Aktuelt fra NEAS
Nyhetsbrev Meld deg på vårt nyhetsbrev
Facebook Følg oss på facebook
Youtube Vi viser deg på youtube
Webmail Webmail