86 prosent av 9–18-åringer spiller dataspill, vi hjelper deg med tips og triks til å skape en god dialog rundt gaming i heimen!
86 prosent av 9–18-åringene spiller dataspill; 96 prosent av guttene og 76 prosent av jentene. (Medietilsynets kartlegging, «Barn og medier» 2020) Derfor ønsker vi å gi deg noen tips og triks til å skape en god dialog rundt dette i heimen. Kjenner du som voksen på usikkerhet og lite interesse for gaming og data og sånt? Det er veldig forståelig, og du er ikke alene.
Vi har fått med oss en fantastisk gjeng ungdommer på Ulti Gamingsenter som i 4 forskjellige videoer tar for seg spill-trendene, hvordan man kan bli proffgamer og gir konkrete tips til hvordan barn og foreldre kan bonde via gaming.
La oss sette gladsakene rundt gaming på agendaen. Viste du for eksempel at nav anbefaler å gamingerfaring på CV'n? I denne saken fra Desember 2020, i NRK, skriver de om 22 år gamle Daniel Nyheim som manglet utdanning men likevel fikk fast jobb på grunn av spillerfaring på CV'n. Er ikke det rått?
I mange tilfeller har det vist seg at gaming er en viktig faktor i både logisk tenking, digitalisering, språkutvikling og sosiale ferdigheter - nettopp fordi man ofte spiller i team med mange forskjellige, og gjerne på engelsk. Alle disse ferdighetene er overførbare til mange av oppgavene vi har på en arbeidsplass, eller i det virkelige liv. Her gir vi deg 5 gode grunner til at gaming er bra.
Vi utfordrer alle til å prøve gaming med kidsa, selv om selve spillinga kanskje ikke er det artigste, så er det kvalitetstid med barnet / ungdommen din. Få dem til å vise deg hva de spiller, hva det går ut på - og spør om du får være med å spille med eller mot h*n.
På denne måten føler de mestring i å kunne vise deg noe de kan best, samtidig blir de sett og bekreftet - og man skaper en positiv assosiasjon til temaet.
Tips: Ha et åpent sinn og still masse spørsmål, uten å vær dømmende. Vær med og reflekter rundt spillet med barna. Kanskje ser både du og barnet ditt dette i et annet lys etter en god samtale?